Onze boeken

Onze visie op succesvol veranderen en schitterend organiseren staat beschreven in verschillende publicaties. Kijk ook eens bij onze artikelen.

De coöperatie in beweging

Het ontstaan van PentaCoöp en andere verhalen
De coöperatie in beweging is een fraai boek over postmoderne netwerkorganisaties. Het verhaal van het ontstaan van de coöperatie Pentacoop, nu eigenaar van Pentascope, is in dit boek op een levendige wijze beschreven.

Meer informatie »

Gratis Ebook

Mini uitgave Implementatiekunst
Download ons gratis Ebook; de mini uitgave van Implementatiekunst, realistische kijk op veranderen en implementeren.

Meer informatie »

Werkboek Implementatiekunst

Werkboek voor succesvolle implementatie van veranderingen
In dit werkboek vind je een kleurrijke verzameling 'tools' die je zelf kunt toepassen.

Meer informatie »

Implementatiekunst

Realistische kijk op veranderen en implementeren.
De wereld van verandermanagers en die van de medewerkers of 'slachtoffers' van veranderingen lijken gescheiden werkelijkheden die weinig met elkaar van doen hebben. Veranderingen worden vaak weer teniet gedaan door het vermogen van het systeem om weer over te gaan tot de orde van de dag. 'We dronken een glas, we deden een plas en verder bleef alles zoals het was.'

Meer informatie »

Het veranderkompas

Veranderen met hoofd, hart en handen
Hoe kun je veranderingen in organisaties doorvoeren op een manier die recht doet aan de kennis, kunde en ideeën van de mensen die erbij betrokken zijn?

Meer informatie »

Kleur geven aan schitterend organiseren

Schetsboek voor organisatieontwikkeling
Als na het lezen van ‘Schitterend Organiseren: van vinken naar vonken' de vonk is overgeslagen, mag je de opvolger ‘Kleur geven aan Schitterend Organiseren' beslist niet missen.

Meer informatie »

Schitterend organiseren

Creëren van vonken in mensen en organisaties
Het boek ‘Schitterend Organiseren: creëren van vonken in mensen en organisaties' begeleidt een zoektocht naar wat Schitterend Organiseren zou kunnen zijn en is een verkenning van onderwerpen die daarbij relevant zijn.

Meer informatie »

Implementeren

Het speelveld in de praktijk
Hoe krijgen we die reorganisatie voor elkaar? Wat moet er gebeuren om een systeem goed ingevoerd te krijgen in de organisatie? Welk pad moet bewandeld worden om mensen gemotiveerd van het bestaande en bekende naar een nieuwe en onbekende situatie mee te nemen?

Meer informatie »