Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Summer School

augustus 28 @ 10:00 - 16:00

Ieder jaar organiseren we als Pentascope een Summer School om met en van elkaar te leren en om ons als Pentascope voor te bereiden op het nieuwe werkjaar. 

Dit jaar willen we op de prachtige locatie van Waaldijk 15 in Dreumel, ook onze gewaardeerde relaties uitnodigen om met elkaar onze kennis te delen en te verrijken. Je bent daarbij van harte welkom! 

We doen dat in de vorm van een aantal korte workshops waarin je kunt kennis maken met een deel van onze expertise en natuurlijk ook met wie wij zijn. Uiteraard willen we daarbij ook leren van jullie, zodat we met elkaar nog beter worden in ons vak en wat we nog meer belangrijk vinden in ons leven. 

Je hoeft niet de hele dag te komen (ook al vinden we dat wel erg leuk), maar je kunt ook gewoon alleen komen voor de workshops die jou het meest aanspreken. 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Opgeven: informatie@pentascope.nl

Meer informatie: luc.pieters@pentascope.nl

Programma:

Frisdenken
Wat ons raakt
10.00 – 11.00 uur
Verzorgd door Thérésa Oost 

Hoe blijf je fris-denken terwijl je al jaren in dezelfde rol werkt? Wat is frisdenken en kun je dat leren? En waar kun je dat dan toepassen? 

Door de snelheid van de ontwikkelingen is het bijhouden van relevante kennis steeds moeilijker. De mens loopt tegen de grenzen van zijn verstandelijke vermogens aan en een diploma is tegenwoordig niet lang meer houdbaar.  

Ik laat je zien wat je kunt doen om te zorgen dat je toch relevante inzichten opdoet en hoe je dit vervolgens toepast. Bij goed weer is deze workshop in de buitenlucht. 

Spelend leren in een hyperrealiteit: theatrale simulatie 
Wat we doen
11:00 – 12:00 uur
Verzorgd door Eef Nibbelink 

Kom los van je werk, laat je gewoonten achter en ga aan de slag als kok op een cruiseschip. Door middel van korte theatersport opdrachten experimenteren we met nieuw, ander gedrag en zien we de effecten. Een leerzaam uur met lachgarantie!  

Werken met liefde en lef  
Wat ons raakt 
11.00 – 12.00 uur 
Verzorgd door Luc Pieters  

Wat is voor jou de essentie van goed samenwerken? Hoe gaat dat in jouw team en organisatie? Zou het kunnen zijn dat de essentie liefde is? In de zin van liefdevol met elkaar omgaan? Dat zeggen we niet zo snel maar… vertel eens: hoe ben je aangesloten op jezelf en de ander? Hoe ben je verbonden met het team en de organisatie waarvan je deel uitmaakt? Kun je vanuit liefde bezig zijn met je werk?  

Met deze en andere vragen gaan we in de workshop in gesprek.  

Team Escape Room 
Wat we doen
13.00 – 15.00 uur
Verzorgd door Sandra Barth
Max. 8 deelnemers 

Een stapel archiefdozen. Een mysterieuze brief van een groep verzetshelden. En een archivaris die er niet uitkomt… 

Komen jullie uit de opdrachten, puzzels en verrassingen? Komen jullie op tijd achter het geheim van de verzetshelden? In de mobiele escaperoom ga je gezamenlijk een uur aan de slag om de raadsels op te lossen. In dit uur draait het puur om jullie talenten. 

Werken met het transitieveld: krijg inzicht in wat er voor jou echt toe doet 
Wat we doen
13.00 – 14.00 uur
Verzorgd door Luc Pieters
Max. 8 deelnemers  

‘De Magische Driehoek’ maakt het mogelijk om spelenderwijs je bewustzijn te vergroten, communicatie openhartig en transparant te maken, eigenaarschap te nemen en samen te werken vanuit eigenheid. Breng je vraag in en ervaar de kracht van werken met het transitieveld.  

Exploreren van de toekomst bij transities 
Wat we doen
 
13.00 – 14.00 uur  
Verzorgd door Thérésa Oost 

Hoe ga je om met de onzekerheden van heden en toekomst? Wat maakt onzekerheid en het niet weten hanteerbaar? 

Samen kijken we naar de positieve en effectieve kanten van naïviteit. Ik neem je mee naar een dimensie waar je van naïviteit en nativiteit naar een nieuw narratief komt. 

Eigentijds leiderschap 
Wat ons raakt 
14:00 – 15:00 uur
Verzorgd door Sharona Ceha 

Iedereen is een wereldverbeteraar. Iedereen verlangt naar wereldvrede. Bij Pentascope staat het in onze missie: “Wereldvrede in 2025”. Hoe de wereld echt beter te maken voor alle generaties na ons? We wensen een economie die zorgt voor welvaart en welzijn van alle mensen en tegelijkertijd de grenzen van de draagkracht van de aarde respecteert. De workshop Eigentijds Leiderschap is een manier om tot deze economie te komen. We gaan dan de slag met het kantelen van de systeemwereld naar de wereld van de menselijk maat. Leer elkaar kennen en ga spelenderwijs in dialoog over transitie. Hoe kantel je Nederland? 

Werk voor iedereen die wil en kan werken; een zoektocht naar gezamenlijk inclusief werkgeverschap 
Wat ons raakt
14.00 – 15.00 uur
Verzorgd door Theo Dijt en Leon Polman 

Hoe kun je binnen een gemeente/regio meer kansen bieden op (betaald) werk voor mensen die nu nog aan de kant staan? Wat is de rol van werkgevers, sociale ondernemers, gemeenten, onderwijs en anderen? Bieden vernieuwende samenwerkingsvormen grotere kansen op duurzaam succes? 

Introductie in een actuele lopende case in de gemeente Hilversum. Je wordt meegenomen in wat er al is bereikt en in de zoektocht naar de volgende stappen. 

Denk samen met ons mee, deel je kennis en ervaring. Een kans om inspiratie te halen en te brengen! 

Mini-training Implementatiekunst 
Wat we doen 
15:00 – 16:00 uur
Verzorgd door Gijs van Bilsen 

Zelf vernieuwingen leren implementeren? Het is kunst die je kunt leren. Dat is werken aan de toekomst en de kwaliteit van je werk. Implementeren is doen. En dat doe je zelf. Adviseurs opzij! 

Implementeren is regisseren geworden. Alle spelers hebben hun inbreng en zijn medeverantwoordelijk dat er een goed lopende voorstelling komt. Dat is implementatiekunst. Het is de kunst die het bedenken, ontwerpen en implementeren van organisatieverandering samenbrengt. Hoe jij regisseur kunt zijn in de vernieuwing van jouw organisatie, dat leer je in de training Implementatiekunst. 

Op weg naar een liefdevol levenseinde, wat doe je als de dood dichtbij komt 
Wat ons raakt 
15.00 – 16.00 uur
Verzorgd door Luc Pieters en Thérésa Oost 

Als je betrokken bent bij het sterven van een geliefde word je ook geconfronteerd met je eigen sterfelijkheid. Dat maak ons meer bewust van hoe we invulling geven aan ons leven en hoe we omgaan met dit zo kwetsbare proces. Hoe geeft je samen invulling aan een liefdevol levenseinde?   

Van regels naar tegels 
Wat we doen
16.00 – 16.30 uur
Verzorgd door Gijs van Bilsen 

We sluiten de dag met een interactieve presentatie over alle experimenten die we bij Pentascope inzetten om tot de beste manier van organiseren te komen.  

Al bijna 30 jaar zijn we een levend laboratorium waarin we zelf op zoek gaan hoe je kan samenwerken, sturing geven en plezier hebben. Die experimenten gaan soms goed en soms goed fout. En zo kunnen we andere organisaties helpen met hun vraagstukken. 

 

Gegevens

Datum:
augustus 28
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Luc Pieters

Locatie

Maasdijk 15, Dreumel