Geluk(kig) op het werk: Hype of Vibe?

Image
Jacqueline Hospers

Pentascope doet mee met het Werkgeluk Festival op 6 december waar vanuit verschillende invalshoeken naar geluk op de werkvloer wordt gekeken. Persoonlijk word ik altijd een beetje recalcitrant van dit soort thema’s. Je kunt er niet tegen zijn… maar is het ook niet een beetje bevoogdend ‘je moet gelukkig zijn’? Want dat is goed voor jou en dus ook voor de productiviteit van de organisatie. Wat als mijn geluk nu niet goed is voor de productiviteit van de organisatie en mijn ongeluk wel? Wat gebeurt er dan? Gaat de leidinggevende zeggen ‘ophouden met jouw geluk, want dat kost ons alleen maar geld?’ Of ‘waarom word je nou niet gelukkig wij doen het als bedrijf/organisatie toch zo goed?’

Gelukshormonen komen en gaan

Zover ik een beetje als geïnteresseerde leek weet, word je geluksgevoel in je lichaam bepaald door ‘gelukshormonen’ zoals serotonine die dat aangeven in je hersenen. Dat gaat met ups en downs (tenminste bij mij wel). En ja, ik kan me herinneren dat ik me ruim een half jaar supergelukkig voelde, ik was toen ik ook super-verliefd op mijn toenmalig vriendinnetje en zij op mij, maar op een gegeven moment was dat gevoel voorbij en zo twee jaar later ook de relatie. En voelde me toen ook een behoorlijke tijd super down… En ja, ik weet ook dat je door meditatie een groter geluksgevoel kunt krijgen, door sporten, het afronden van activiteiten, straks na het afronden van deze blog ;)… maar dat gaat ook weer voorbij. Mijn geluksgevoel is nooit iets blijvends, langzaam verdwijnt het… of snel als er iets vervelends gebeurt.

Verslaafd aan geluksgevoel?

Ik vraag me dus af ben ik nu als mens (Adriaan) puur bezig voor het krijgen van mijn ‘shots’ interne geluksdoping of speelt er toch iets anders dat meer is dan het geluksgevoel? En hoort ongeluk ook niet bij het leven? Hoeveel innovaties zijn er wel niet voortgekomen uit ongeluk of onvrede over bestaande situaties? Of leren, wat toevallig mijn beroep is als trainer/coach. Hoeveel tijd zouden we in leren steken als we ‘ultiem’ gelukkig zouden zijn. Zouden we dan niet al alles weten wat we nodig hebben?

Streven naar geluk?

Ik vraag me dus af of het wel geluk is waar je als mens naar zou moeten streven en of geluk niet veel meer een resultante is van momenten in jouw levensreis? Een aantal jaar geleden las ik het boek ‘Flourish’ van ‘geluksprofessor’ Martin Seligman. Na zijn bestseller ‘Authentic Happiness’ kwam hij tot de conclusie dat er in het leven meer is dan gelukkig zijn en dat het een onderdeel vormt van een goed leven. Gelukkig voelen maakt nog geen ‘zinvol’ leven, schrijft Seligman. Het is een van de 5 pilaren, naast engagement, relaties, zinvolle activiteiten en resultaten bereiken. Bij deze 5 pilaren voel ik me veel meer op mijn gemak en als dat de definitie van het werkgeluk-festival is dan kunnen er wat mij betreft niet genoeg van dit soort festivals worden georganiseerd. Want ja, ik ben soms bezig met dingen waar ik op de korte termijn echt niet gelukkig van word, maar ik weet dat ze moeten gebeuren omdat ik een doel (persoonlijk, organisatie en/of maatschappelijk) voor ogen heb dat ik graag wil bereiken.

Flourish

In het boek ‘Flourish’ van Seligman staan hele mooie voorbeelden van diverse organisaties (van scholen in Australië tot het Amerikaanse leger) die floreren. Bijvoorbeeld in het Amerikaanse leger die ervoor zorgt dat hun uitgezonden militairen veel contact kunnen hebben met het thuisfront. Zodat evt. privé situaties en de onzekerheid die daarbij komt kijken als er geen communicatie zou zijn, hen zo min mogelijk afleiden bij hun werk waarbij ze continue alert moeten zijn voor mogelijke levensbedreigende situaties voor hun eigen leven en dat van hun collega’s. En die dat op een niet-bevoogdende manier doen, maar gewoon goed zijn in het faciliteren van behoeften van hun medewerkers en hun relaties. Ze hoeven niet gelukkig te zijn, maar helpen hen om op een zo’n goed mogelijke manier hun werk te doen. En wellicht leidt dat ook tot een groter werkgeluk.

Interessant om te horen hoe de mensen van het Werkgeluk festival hierover denken. Schrijf je dus in.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.pentascope.nl/wp-content/uploads/2017/11/Pentascope-blog-single-header-01.png);background-color: transparent;background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 200px;}