Pentascope partner lerend veranderen ProRail 

Image
Barbara Jansen

Pentascope gaat de komende jaren (samen met de andere 3 partijen Pragmavision-PAK, TWST en Forzes) in co-creatie met Prorail samenwerken aan trajecten en interventies rondom “Lerend veranderen”. De nieuwe strategie van Prorail – ‘ProRail verbindt, verbetert en verduurzaamt’ – maakt het noodzakelijk om de wendbaarheid te vergroten. Om dit met de medewerkers van ProRail waar te maken, worden competenties als eigenaarschap, ontwikkel- en resultaatgerichtheid, lef en verbinding kunnen maken, steeds belangrijker.

Wendbaarder en slimmer

De aanbesteding was een pittig traject. Er waren 70 partijen op de informatiebijeenkomst, 37 aanbieders en uiteindelijk 9 pitches in de eindsprint. Samen met de andere aanbieders, HRM, L&D en leidinggevenden van ProRail gaan we interventies bedenken en uitvoeren om ProRails ambities te realiseren.  Een verbetercultuur creëren in de bestaande organisatie en projectenorganisatie staat daarbij centraal. 

Co-creatie 

Voor Pentascope is ProRail een hele fijne en passende klant, omdat de vraag aansluit bij onze focus om te werken op het raakvlak van organisatie en maatschappij. Ook de samenwerking in de vorm van partnerschap past goed bij ons, waarbij we de (team)interventies rond geïntegreerd lerend veranderen in co-creatie ontwikkelen en uitvoeren. We zijn trots en vereerd dat we ProRail structureel mogen helpen bij het versterken van de wendbaarheid en het inbedden van de toekomst-bestendige competenties. 

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. De 4000 medewerkers zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1.200.000 reizigers en 100.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen, met 6550 treinen over ruim 7000 kilometer spoor. Het spoorwegnet is met recht het kloppend hart van mobiel Nederland. 

Image module

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.pentascope.nl/wp-content/uploads/2017/11/Pentascope-blog-single-header-01.png);background-color: transparent;background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}