Onze hoofdpersoon:

De provincie Fryslân mixt Fryske normen met innovatieve werkwijzes. Persoonlijke ontwikkeling en nieuwe manieren van samenwerken krijgen veel aandacht. Met de ‘Organisatie van de Toekomst’ streeft de provincie naar een nieuwe manier van werken samen en in de Mienskip, ofwel de gemeenschap.

Was op weg naar:

Het belang van goed leiderschap wordt door de provincie onderkend. Leiderschapsontwikkeling was daarom in 2015-2016 een van de punten waarop de provincie extra aandacht zette.

Liep aan tegen:

Voor ‘goed leiderschap’ of ‘leiderschapsontwikkeling’ bestaat er geen standaardoplossing of een altijd werkende formule. Aan Pentascope is gevraagd om in 2015 en 2016 een programma op maat te maken om de leiderschapskwaliteiten van de managers bij de provincie te versterken.

De wending:

In 6 dagen en twee 2-daagsen is er gewerkt met de volgende thema’s: de kracht van luisteren, verbindend communiceren, verhalen vertellen, output sturen, vanuit stilte werken, emotionele intelligentie. In het programma werd er afwisselend gewerkt met korte theoretische kaders en theorie en praktische onderdelen; Oefenen met- en inspelen op situaties binnen de organisatie. De deelnemers stonden tijdens het programma goed met elkaar in contact en versterkten de onderlinge band. Daardoor werd ervaren dat de kracht van goed leiderschap in jezelf zit, wat er ook om je heen gebeurt.

De uitkomst:

Hotze Wiersma | manager flexpool Provincie Friesland
“Het bureau Pentascope in de personen van Engbert Breuker en Jacqueline Hospers begeleiden ons bij een managementleergang. Een groep van veelal jonge managers wordt op zeer inspirerende en vernieuwende wijze begeleid in hun ontwikkeling. Tijdens cursusdagen wordt sterk ingespeeld op persoonlijke behoeften en is er ruimte voor flexibiliteit. Niet een standaard opleidingsprogramma maar samen met de groep werken aan vooruitgang en vaardigheden waar mensen echt iets aan hebben. We zijn zeer tevreden over de wijze waarop Engbert en Jacqueline deze groep inspireren.”

 

Sjoerd Vrieswijk | Programmamanager Provincie Friesland, deelnemer.
“ Het is natuurlijk machtig mooi dat het om ons gaat. Maar uiteindelijk is het toch ook de bedoeling dat de provinciale organisatie er iets aan heeft. Dat wij dankzij deze training groeien in onze rol is uiteindelijk ook winst voor de organisatie!”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.