Onze hoofdpersoon:

De gemeente Diemen is een gemeente tussen het groen en de grote stad in. De gemeente ligt naast Amsterdam, en is met 27.000+ inwoners continu in ontwikkeling. Aan de andere kant is de gemeente het noordelijkste punt van het groene hart van Nederland. De gemeente is betrokken bij haar medewerkers, en wil ontwikkelingen in de organisatie zo laagdrempelig mogelijk doorvoeren.

Was op weg naar:

De gemeente wilde medewerkers voorbereiden op een volgende fase in een organisatieontwikkelingstraject. Laagdrempelig, licht, energiek en ludiek waren leidende woorden bij het bepalen van een juiste manier van voorbereiden.

Liep aan tegen:

Een volgende fase kan door medewerkers op verschillende manieren worden ontvangen. Er wordt tijdens zo’n proces van medewerkers gevraagd om uit hun comfortzone te treden. De gemeente Diemen wilde voorkomen dat het proces hierdoor vervelend of moeizaam werd.

De wending:

Pentascope heeft voor de gemeente een spel op maat gemaakt. Tijdens het spel werden de deelnemers op een laagdrempelige, lichte en energieke manier bewust gemaakt van de ontwikkeling, hun omgeving en hun mogelijkheden. We hebben mensen op een speelse manier losgemaakt van de heersende overtuigingen, hen meegenomen in de nieuwe ontwikkelingen en hen geactiveerd om deze nieuwe kennis in hun dagelijkse praktijk toe te passen.

De uitkomst:

Filmpje klant: ”Pentascope, altijd doen!”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.