Onze hoofdpersoon:

HEEMwonen zet zich in voor voldoende betaalbare woningen. Ze streven ernaar om samen met huurders en partners het verschil te maken als het om samenleven gaat. Dat doen ze onder andere door vooral te luisteren naar de wensen en ideeën van huurders en andere belanghouders.

Was op weg naar:

Woningcorporatie HEEMwonen wilde het strategisch plan implementeren. Een van de doelen van dat proces was de betrokkenheid en de verantwoordelijkheid lager in de organisatie brengen.

Liep aan tegen:

HEEMwonen wilde een brede groep medewerkers meenemen in het proces van de implementatie. Ze wilden dat graag op de ‘implementatiekunst-manier’ doen, dus werkend leren en lerend werken. Pentascope heeft HEEMwonen begeleid vanuit haar expertise op het gebied van implementatiekunst.

De wending:

Met een brede groep medewerkers is gekeken hoe het strategisch plan het beste geïmplementeerd kon worden. Er is besproken wat daarvoor nodig was op de gebieden van structuur, intenties, cultuur en processen. Vervolgens zijn Pentascope en HEEMwonen met een Denktank verder gegaan om de uitkomsten te concretiseren en de bestuurder te adviseren hoe ermee verder te gaan

De uitkomst:

Door de gekozen aanpak heeft een grote groep mensen het strategisch plan doorleefd. Dat maakte hen intrinsiek gedreven om de implementatie tot stand te brengen, en doorzagen ze wat er nodig is om zelf en met anderen blijvend HEEMwonen te ontwikkelen. Met enthousiasme en positieve energie is er een vernieuwende beweging ingezet.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.