Klantvraag:

De vraag van Provincie Utrecht aan Pentascope was ondersteuning bij het maken kapstok waarin ze alle lopende initiatieven konden verbinden. “We zagen door de bomen het bos niet meer, er is veel energie in de organisatie, maar ieder was met zijn eigen ding bezig. We misten de integrale link naar onze visie en missie.”

Wat hebben we gedaan:

In samenspraak met de Provincie is de klantvraag geformuleerd als: “hoe kunnen we sturen, richting geven aan de medewerkers, maar de medewerkers ook loslaten zodat zij in hun eigen professionaliteit hun werk kunnen doen?”

Met deze vraag zijn we aan de slag gegaan. In sessies met groepen medewerkers hebben we bepaald waar zij hun veranderuitdagingen zienin relatie tot de visie en kaders van het management, en wat zij in hun dagelijkse werk gaan doen om de door henzelf geformuleerde veranderdoelen te bereiken.

Hoe hebben we het gedaan:

In dit proces hebben we gebruikt gemaakt van de boardroom. In dit instrument komen top-down richting geven en bottom-up veranderkracht samen. Het management bepaalt de kaders, de medewerkers bepalen wat zij binnen die kaders als groep met elkaar te doen hebben. Doordat de boardroom zichtbaar wordt gemaakt in de “bus” en in een digitaal platform is het transparant waar iedereen mee bezig is, welke doelen er geformuleerd zijn en welke plannen gemaakt zijn om deze doelen te bereiken. Hierdoor krijgt ook het lerend vermogen van de organisatie een boost.

Resultaat voor de klant:

Inzicht in alle initiatieven binnen de organisatie, een instrument welke gebruikt kan worden om in gesprek te gaan met elkaar. Want: veranderen vindt niet plaats tussen de oren, verandering vindt plaats tussen de neuzen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.