Klantvraag:

De gemeente Zutphen vroeg naar een programma om met alle medewerkers na te denken over de vraag “Wat betekent mijn werk?”. Voor mijzelf (plezier & passie), voor mijn collega (wat is het effect van mijn handelen) en voor de stad (waar doen we het voor).

Wat hebben we gedaan:

Samen met ‘Procesmakers’ hebben we ‘Vonk en vuur’ opgezet. Een programma over meerdere maanden, dat met sneltekenaars, chocoladerepen en verrassingsbezoekjes het gesprek over betekenis op gang hielp. Tijdens korte, energieke sessies met een vernieuwende werkvorm (theatrale simulatie) en een grote theatrale afsluiting met alle medewerkers tegelijkertijd, is het gesprek omgezet in inzichten en persoonlijke acties.

Hoe hebben we het gedaan:

Theatrale simulatie is een methode die mensen leuk, snel en veilig zelf inzichten laat opdoen over gedrag. Het is een laagdrempelige methode die voor iedereen (van groenwerker tot burgemeester) geschikt is.

Resultaat voor de klant:

Het onderwerp betekenis en de onderliggende focuspunten waren duidelijk, bekend en doorleefd in de organisatie. Deelnemers hebben hun eigen verbeterpunten benoemd en uitgevoerd en teamleiders hadden een format om in hun eigen teams het onderwerp verder uit te werken. Als vervolg wordt er een grote ‘buitendag’ met de stad georganiseerd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.