Visie bepalen, inzichten ophalen, onderzoeken, inspireren

Achteruit is vooruit in de verkeerde richting. Is het duidelijk welke kant jullie organisatie op gaat? Soms weet je gevoelsmatig welke kant je op moet, maar waar komt dat gevoel precies vandaan? Hoe zorg je dat iedereen op de goede weg blijft? Hoe breng je jouw visie over?

Pentascope helpt jullie om de juiste richting te vinden. Wij doen verkennend onderzoek, stakeholderinterviews of klantgesprekken. Wij geven jullie inspiratiesessies en lezingen. We vinden samen met jullie de rode draad tijdens missie & visiesessies. We vragen naar de ideeën van medewerkers, maar ook naar de gevoelens in de onderstroom. We luisteren naar jullie visie, en tussen de regels door. Samen zetten we jullie kern op de kaart.

Realiseren, uitvoeren, meehelpen

Sommige projecten geven energie, andere projecten vragen energie. Wat is de brandstof van jullie project: Inspiratie of inspanning? Vallen projecten stil als er geen animo meer is? Het gevoel dat er een stuwende kracht bij een project mist? Of extra handen nodig om de zeilen te hijsen?

Een goed project blijft op gang door de energie die je erin stopt, en levert evenveel of meer energie op. Er is een energie-evenwicht nodig om stilstand te voorkomen. Pentascope helpt jullie vooruit. We zetten met alle partijen stappen door co-creatie. We combineren het planbare met het onvoorspelbare door implementatiekunst.  We houden de motor gaande met projectmatige implementaties en systeemimplementaties. Op een Pentascope-manier behalen we resultaten: Soms met inspiratie en creatie, soms met duwen en drammen. Samen vinden we juiste balans.

Leiderschap tonen, bijsturen, kiezen

Samenwerking bepaalt voor een groot deel het succes van een team. In hoeverre bepaalt vertrouwen jouw succes als leider? Versnelt of vertraagt jullie communicatie het vinden van een oplossing? Hoeveel zorg en aandacht besteden jullie aan de onderlinge verbinding?

In je eentje kun je een goed besluit nemen, maar de juiste beslissing neem je samen. Dat vraagt samenwerking en leiderschap binnen een groep waar je inherent onderdeel van uitmaakt. Pentascope staat daarom graag naast jullie als onafhankelijke partij. We ondersteunen bij besluitvorming en we helpen dilemma’s oplossen. We helpen jullie keuzes maken of om mensen te betrekken bij een keuze. We verzorgen coaching voor directies en management(teams). Samen kiezen we voor succes.

Leren, oefenen, evalueren

Dankzij snelheid kunnen we grote hoogtes bereiken, en dankzij vertraging kunnen we ook de diepte in. Het gevoel dat dingen te snel gaan? Dat er geen ruimte is voor verdieping of om ergens bij stil te staan? Behoefte aan tijd om de kern van jouw mensen te versterken? Behoefte aan ruimte om persoonlijke groei te stimuleren?

Groei, succes, wereldverbetering… Het vraagt allemaal om meer dan snelheid; het vraagt ook om vertraging. Pentascope steekt aandacht in de fundering van jouw flexibele organisatie. Al meer dan 25 jaar verzamelen we kennis over veranderen en leiding geven. Dat zetten we om in dikke boeken, en nieuwe methodieken. Wij evalueren, visiteren en auditeren door middel van de dialoog. We staan tijdens trainingen stil tijdens opstellingen, en maken vaart met gaming. In onze leiderschapsprogramma’s geven waagstukken en simulaties diepte aan jouw kennis. Samen nemen we de tijd voor jullie.

Experimenteren, innoveren, nieuwe energie brengen, laten ontstaan

De eerste wet van organisatiebeweging: Energie brengt mensen in beweging. Tweede wet van organisatiebeweging: Er kan altijd nieuwe energie opgewekt worden. De derde wet van organisatiebeweging: Nieuwe beweging laat het energiepeil stijgen.

Behoefte aan een nieuwe impuls? Een andere manier van denken of kijken? Of gewoon op zoek naar iets nieuws en innoverends dat nog niemand anders heeft?

Pentascope is jullie persoonlijke vernieuwer. Wij zetten experimenten op die passen bij jullie organisatie. We implementeren nieuwe organisatievormen die iedereen weer energie geven. Wij zetten sociale ondernemingen op en organiseren sociale labs. Samen brengen we innovatie waarvan iedereen opgewekt wordt.